Emléktorna - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Emléktorna

ARHÍVUM > Bajnokságok > NŐI > 2016/2017
Sulai Krisztina Női Labdarúgó Emléktorna
Tárnoki Katlan, 2017-01-22.
A tavalyi évben fiatalon elhunyt nagyon tehetséges női labdarúgónk emlékére vándorserleget alapított  a Tárnok KSK, a Tárnok KSK Női labdarúgó szakosztálya, a Tárnoki Öregfiúk SE a Bolha Focitanoda SE, valamint Szabó Tamás (Tárnoki Katlan) és Családja, Sárosi Tamás és Családja. Ezért a kupáért az első alkalommal szállt versenybe öt csapat a mai napon.
A torna résztvevői: Erdőkertes, Fiktív KFC, Halásztelek FC, Tárnoki Zöldek, Tárnoki Narancsok
Már a torna megkezdése előtt megható pillanatokat élhettünk át, amikor a régi csapattárs, Pós Tünde emlékezett vissza Krisztinára a csapattársak nevében. Az 1 perces gyászszünetnek sajnos egyéb aktualitása is volt. Megrendülten álltunk némán, Sulai Krisztinán kívül az Olaszországban, autóbuszbalesetben elhunyt Szinyei Merse Pál gimnázium tanulóira is emlékezve. A torna megkezdése előtt meghallgattuk az Ismerős Arcok zenekar, nagyon aktuális, Nélküled című számát.
Ezután  már a labdáé volt a főszerep. Nagyon izgalmas és nagyon jó színvonalú  mérkőzéseket játszottak a lányok. Az már az első kör után kiderült, hogy  legalább háromesélyes a torna. Halásztelek, Fiktív és a Tárnoki Zöldek  győzelemmel kezdett. A 4. mérkőzés hozta az első rangadót, amit nagy  küzdelem után a Fiktív csapat nyert Halásztelek ellen. A Tárnoki Zöldek a  Tárnoki Narancsokkal találkoztak az 5. mérkőzésen. A házi rangadót  aránylag símán nyerték a Zöldek. A 6. forduló majdnem meglepetéssel  zárult. Az 1-1-et már mindenki elkönyvelte, de 5 másodperccel a vége  előtt Halásztelek megszerezte a győzelmet. Reméltük, hogy a 7.  mérkőzésen eldől a tornagyőzelem, természetesen a Tárnoki Zöldek javára.  Nem így történt! Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Minden  volt ezen a mérkőzésen, amiért szeretjük a focit. Illetve majdnem  minden. Kimaradt helyzetek, elhibázott ziccerek, szép támadások és  nagyszerű szerelések, csak éppen gól nem született. Maradt tehát a két  csapat közötti fej-fej melletti küzdelem, de látszatra a mi lányainknak  volt nehezebb dolguk. Mi ugyan is az addig látottak alapján a kitűnő  Halásztelek ellen játszottuk az utolsó mérkőzésünket, a Fiktív KFC  viszont az eredmények alapján picivel gyengébbnek tűnő Tárnoki Narancsok  ellen. Először a Tárnoki Zöldek léptek pályára és a szorosnak várt  mérkőzést sikerült imponáló magabiztossággal megnyerni. Ezzel a 4-1-es  győzelemmel nagy lépést tettek a Zöldek a kupa megszerzéséért, mivel  gólkülönbségünk imponálóan jó volt, 9-1. Ezzel szemben nagy ellenfelünké  4-0. Mivel azonos pont esetén a gólkülönbség számított, majd a több  rúgott gól, a Zöldek győzelme azon múlott, hogy a Narancsok nem  kaphattak ki 4-nél nagyobb (sok gól esetén 3-nál nagyobb)  gólkülönbséggel. Ezt a Tárnoki Narancsok maradéktalanul megvalósították.  A folyamatosan támadó Fiktív csapat ellen olyan káprázatosan  védekeztek, hogy a mérkőzés vége előtt 4 perccel még 0-0-ra álltak. A  végén ugyan sikerült 2-0-ás győzelmet aratni, de ez már csak a 2.  helyhez volt elég a KFC-nek. Ezzel a kitűnő helytállással nagyon sokat  segítettek a Narancsok a Zöldeknek.

Eredmények: Erdőkertes - Fiktív KFC 0-2, Tárnoki Narancsok - Halásztelek FC 0-3, Tárnoki Zöldek - Erdőkertes 1-0, Fiktív KFC - Halásztelek FC 2-0, Tárnoki Zöldek - Tárnoki Narancsok 4-0, Erdőkertes - Halászelek FC 1-2, Fiktív KFC - Tárnoki Zöldek 0-0, Tárnoki Narancsok Erdőkertes 0-0, Halásztelek FC - Tárnoki Zöldek 1-4, Fiktív KFC - Tárnoki Narancsok 2-0

Végeredmény:
1. Tárnoki Zöldek (Győri Renáta, Gál Henrietta, Varga Gréta, Pós Tünde, Pap Lívia Viola, Zsikla Ibolya, Sulai Veronika, Paulik Márta)
2. Fiktív KFC (Berliner K., Gali I., Gotthárd A., Németh I., Ország A., Pálinkás R., Szomódi Sz., Trapp T.)
3. Halásztelek FC
4. Erdőkertes
5. Tárnoki Narancsok (Kapás Anita, Varga Viola, Ábel Eszter, Marczell Panna, Rebenák Dorottya, Korsós Hajnalka, Bányai Barbara, Schmidth Zsuzsanna, Görcs Tamara)

A  torna legjobbjai serleget és oklevelet kaptak. A gólkirálynő címért a  mérkőzéseken 4-4 gólt szerző Lőrincz Teréz (Halásztelek FC) és Varga  Gréta versengtek. A győztes cím 7-es rúgásokkal (20 lövés után) dőlt el.
Gólkirálynő: Varga Gréta (Tárnoki Zöldek)
Legjobb mezőnyjátékos: Trapp Teréz (Fiktív KFC)
Legjobb kapus: Paulik Márta  (Tárnoki Zöldek és Tárnoki Narancsok) Mindkét csapat kapuját Márti  védte, kivéve természetesen az egymás elleni mérkőzést, ahol a Narancsok  kapujában állt. Ekkor a Zöldek kapusa Győri Renáta volt.
Képgaléria az Emléktornáról zenével
Zene: Ismerős Arcok - Nélküled
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz